starting up our own green power production unit: 4 solar panels, March 2000
1e PPV lustrum maakt wat los
links
PV-systeem
meten=weten
grafieken
graphs
huurwoningen
nieuws
index

 

SOLARENERGY

Reacties op 1e lustrum Polder PV

Polder PV jubileerde met de eerste 5 jaar "on-line" op 30 oktober 2009. Hieronder een selectie uit de hartverwarmende reacties op dat heuglijke feit die in de loop van de tijd kwamen binnendruppelen in de mail-box. Ook jullie bedankt, beste PPV lezers!

Voor actuele pagina met andersoortige reacties op "de activiteiten van Polder PV" door de jaren heen, klik hier.


 • "Ik wil je bedanken voor alle uren die je gestoken hebt in deze site. Mede dankzij jou heb ik besloten enkele zonnepanelen aan te schaffen. Ze zijn besteld en worden binnenkort geleverd." (PPV: Jippie, weer een decentrale opwekker d'r bij. Gefeliciteerd!!!)

 • "Gefeliciteerd met het eerste Lustrum! Op naar de volgende zou ik zeggen. Misschien leuk om te weten dat jij samen met Floris een van de inspirators was om met PV panelen te beginnen op mijn huis! Je ziet wat inmiddels de gevolgen zijn." (PPV: YES! "Floris" is natuurlijk Leids stadsgenoot Floris Wouterlood, momenteel voorzitter van de Zonnestroom Producenten Vereniging)

 • "Gefeliciteerd met het lustrum. Nog minstens 5 x 5 jaren informatief en succesvol werk aan en met je weblog." (PPV: slik, nog 25 jaar Polder PV... )

 • "Je houd stug vol. Goed zo! En gefeliciteerd met de prijs." (PPV: die "prijs" is natuurlijk de Kuyichi jeans n.a.v. de Triodos fotowedstrijd)
 • "Ik gun je morgen je welverdiende vrije dag onder het genot van de zelfgebakken polderpv-taart, in de hoop dat je daarna je aktiviteiten als waakhond van het energiebeleid op ouderwets vileine wijze zult voortzetten." (PPV: van een op energiegebied "erg actief lid van de Tweede Kamer"... )

 • "Wat een positieve berichten in dit nummer van Polder nieuws!" (PPV: hiermee wordt de 25e Polderkolder nieuwsbrief bedoeld waarmee de polderknaap kond deed van het lustrum aan zijn contacten)

 • "Gefeliciteerd met je lustrum. Ik was vandaag weg en zie dit bericht pas nu (21:45). Te laat voor de altijd weer voortreffelijke polder-taart!" (PPV: mailtje van stadsgenoot Floris die ik had uitgenodigd om "mee te komen peuzelen". Hij was echter niet aanwezig, maar er komt ongetwijfeld nog wel eens een gelegenheid...)

 • "Zonder jou had ik hoogstwaarschijnlijk geen duurzame pet opgezet ... die veer mag je op je pet steken. De website is onwaarschijnlijk waardevol voor mensen die iets duurzaams willen ondernemen of interesse hebben in duurzaamheid en dan met name zonne energie." (PPV: alweer zo'n navolger, al heeft deze wel erg grootschalig uitgepakt met de verduurzaming van het eigen huis, daar kan de polderjongen alleen maar van dromen... )

 • "Allereerst voor het PolderPV team de hartelijke gelukwensen met het bereiken van deze mijlpaal." (PPV: erbij zat de hierboven afgebeelde leuke foto...)

 • "Dubbelgefeliciteerd met je prijs van de Triodos bank! Ten eerste voor jezelf en ten tweede voor mijzelf. Ik was al op zoek naar een duurzaam kledingmerk, en dankzij jou heb ik het nu gevonden! ... Mijn broek zit fantastisch, die van jou ook? Het volgende blauwe wat ik ga kopen is gemaakt van silicium ." (PPV: leuk. Terwijl ik mijn broek nog moet afhalen, heeft de inzender reeds een Kuyichi broek gekocht. En vervolgens ook nog eens aan de zonnepanelen. De beste reclame is immers als eeuwen mond-tot-mond reclame, al hebben we daarvoor tegenwoordig dat mysterieuze internet en e-mail als middel...)

 • "Beste Peter, van harte gefeliciteerd! En heel erg bedankt voor al die nachtelijke uren die je in jouw zeer leesbare en buitengewoon informatieve brief stopt. Ik zou ter viering graag nog eens een mooie whisky of drank naar jouw keuze met je drinken op een eventueel onzalig tijdstip, maar zeker PV-waardige plek. Je bent en blijft een onmisbare, gedreven en unieke luis in de pels van allen die (onbegrijpelijk) nog twijfelen. Bovendien met humor, en je weet, alleen die kan ons redden." (PPV: hartverwarmende reactie van een Zeer Bekend Professional uit "het wereldje"...)

 • (op Gathering Tweakers Duurzame Energie deel 17) "Nog gefeliciteerd met het eerste lustrum! Je website volg ik al enige jaren met interesse en plezier en het levert in ruime mate inspiratie op. Op naar het volgende lustrum (zonder SDE wel te verstaan, laat ze maar in de stront zakken daar in Den Haag, ik behoud liever mijn gemoedsrust en gezonde verstand)."

  Deze reactie werd al snel na reply mijnerzijds door dezelfde poster ("Ik Keessie"...) gevolgd door: "Naar mijn idee is het een gegeven dat het aandeel zonne-energie enorm zal gaan stijgen. Het is onvermijdelijk dat de prijs van zonne-energie onder die van de fossiel opgewekte rotzooi zal gaan zakken ... je bent dan een dief van je eigen portemonnee als je geen zonnepanelen laat plaatsen. Erg lang zal het niet meer duren (jaartje of 4-5, zo rond het volgende lustrum van Polder-PV? ). En we kennen de Hollanders natuurlijk; geen hond die een dief van eigen portemonnee wil zijn. Die daken komen wel vol, daar kan geen v/d Hoeven tegenop." (PPV: we gaan het Keessie mee helpen hopen... )

 • "Hierbij een groet en een felicitatie van ondergetekende welke met regelmaat van zijn stoel pleurt van de nietsontziende aan de kaak stellende data maar vooral nog eens zeer nuttige informatie. Wat mij betreft mag u het nog een tijd volhouden!" (PPV: hele leuke reactie van een "old-timer" uit de PV installatiebusiness die het hoofdschudden reeds lang geleden is verleerd en die regelmatig de messen slijpt in de "gesprekken met de instanties"...)

 • (van een persoon die ook zo "de nodige probleempjes" heeft gehad met de OK4 omvormers, al doen die het nu ook bij hem met wat kunstgrepen als een tierelier:)

  "Het is alweer een aantal jaren geleden dat we contact met elkaar onderhielden over de problemen met de OK4-tjes.

  In die periode heb ik wel eens gedacht dat “die polderjongen” vroeg of laat het bijltje er weleens bij neer zou kunnen gooien.

  De productiviteit van je grensde bijna aan het onmogelijke en het kan niet anders dat achter die productiviteit er een enorme gedrevenheid schuil moest gaan.

  De afgelopen jaren ben je gewoon doorgegaan en ben je al 5 jaar bezig, heel zacht gezegd - Petje af - voor deze activiteit, je bewijst ons er een grote dienst mee. Buiten het eten van zongebakken appeltaarten ben je er, volgens mij, dagelijks mee bezig. Ik volg je via je website en het wordt dus heel hoog tijd dat ik mijn waardering eens duidelijk uitspreek. ...

  Peter ga door met je activiteiten, blijf rammelen aan de poort van al die geldvretende instanties die het zo verschrikkelijk druk hebben met alternatieve energie en verder niets klaarmaken. Het is moeilijk om grip op die instanties te krijgen en de paar centen die dan als subsidie beschikbaar komen worden opgesoupeerd door de administratieve rompslomp. Onze overheid is niet consistent en betrouwbaar, ach, een open deur natuurlijk.

  Om een lang verhaal maar af te breken, nogmaals proficiat en als ik in de buurt woonde zou ik langs zijn gekomen om een stukje appeltaart te proeven."

  (PPV: deze persoon mag gerust een veer in de eigen hoed steken, want daar is inmiddels met een klein setje zonnestroompanelen ook al 5.000 kWh opgewekt, wordt er een hoop fossiel gas vermeden door een eigen zonneboiler, en genoemd persoon heeft inmiddels een terrein van een hectare, ontrokken aan de intensieve veehouderij, aangekocht en omgezet naar een natuurterrein met open stukken en zo'n 2.000 stuks bomen. M.a.w.: die complimenten zijn uit de grond van mijn hart geheel wederzijds!)

 • "Ook namens mij gefeliciteerd ( gefelicitaart is ook een aardige ). Moge er nog vele artikelen komen op Polder PV. Hopelijk met berichten met daarin:

  - EZ wordt opgedoekt ( en SenterNovem helemaal )

  - De SDE wordt afgeschaft

  - Er komt een regeling alla de EEG ( naar Duits model uiteraard )

  - De netbeheerders worden d.m.v. strakke wetgeving keihard aan de ketting gelegd

  - De webmaster van Polder PV krijgt nog meer zonnepanelen

  - De webmaster van Polder PV krijgt een lintje "

  (PPV: reactie van alweer zo'n Tweaker die een ongelofelijk duurzaamheidsoffensief in eigen huis is begonnen. Ik bloos helemaal...)

 • "Gefeliciteerd met je 5-jarige jubileum! Ik ben pas 3½ jaar bezig, dus ik kom hard achter je aan, maar ik zal je niet inhalen . Ik realiseer me nu dat jij ook nog niet zo heel lang bezig was toen ik je uit het niets een mailtje stuurde "of het een goed idee zou zijn zonnestroompanelen op ons huis te plaatsen". En nu krijg ik ook regelmatig mailtjes met de vraag of het een goed idee is om..... Het kan raar lopen." (PPV: Reactie van weer zo'n SuperBikkel die volledig buiten enig subsidieregime om geheel zelfstandig aan de zonnepanelen is gegaan nadat Polder PV wat advies als "ervaringsdeskundige" had gegeven. Klasse! Het "vuurtje" wakkert aan... Overigens betreft het lustrum natuurlijk de officiële opening van de website Polder PV. De eerste 4 Shell Solar moduultjes werden al op 13 maart 2000 aan het net gekoppeld...)

 • "Natuurlijk ook nog van mij de felicitaties met jouw 5 jarig lustrum.
  Prachtig dat je dit nog steeds met al die geestdrift blijft doen."
  (PPV: die "geestdrift" blijft gevoed worden door geweldige nieuwtjes zoals de e-mailer mij regelmatig toestuurt, en waarvoor mijn grote dank!)

 • " Met heel veel schaamROOD op de kaken feliciteer ik je met je eerste lustrum.
  Sorry voor deze late, doch welgemeende felicitatie. Ga je je nu eindelijk ook kandidaat stellen voor de post Minister van Energie? "
  (PPV: van een heel goede collega waarvan ik het (ook) niet erg vindt dat 'ie af en toe wat vergeetachtig wordt...)

 • "Voor ik het vergeet, allereerst gefeliciteerd met je jubileum. Prachtig werk wat je op je site en daarbuiten neerzet, mijn complimenten."

 • "Hartelijk dank voor alle informatie en de steeds goede ("helaas" buitenlandse) berichten, vooral ook in de lustrumuitgave. Bless you met je begenadigde schrijverskwaliteiten en de humor - van echt tot cynisch."

Vooral die "van het TK lid" en die "ZBP"-er werd ik helemaal vrolijk van! We gaan op naar de volgende 5 jaar!


Webpagina gestart 2 november 2009; laatste update: 12 nov. 2009


© 2009 Peter J. Segaar/Polder PV, Leiden (NL)