starting up our own green power production unit: 4 solar panels, March 2000
alweer een feestje
links
PV-systeem
meten=weten
grafieken
graphs
huurwoningen
nieuws
index

 

SOLARENERGY

Start Polder PV

Op deze pagina vindt u een kort fotoverslag van de feestelijke lancering van mijn website http://www.polderpv.nl door Floris Wouterlood op de prachtige zonnige najaarsdag 30 oktober 2004. Uiteraard hadden we een mooie opbrengst van de PV-installatie (1020 Wp) van ongeveer 2,7 kilowattuur: niet slecht voor een najaarsdag met relatief lage zonnestand en een leuk cadeau'tje! Zie verder ook het nieuwsberichtje op de PV-nieuws pagina.

Sommige foto's zijn nogal fors "gecorrigeerd" vanwege het felle zonlicht wat op deze zonnige dag ons appartement in scheen, dus de kwaliteit is soms ietsje minder dan de bedoeling was (de fotograaf moest soms tegen de zon in fotograferen). Desondanks een mooie indruk van alweer een leuke viering van een hoogtepunt in ons zonne-avontuur! Met wederom grote dank aan onze buurman, Hans Smit, voor de foto's!<<<Zaterdag 30 oktober 13h00. Toepasselijker kan haast niet: ik krijg een prachtige bos zonnebloemen van complex bewoners Linda, Astrid en Remco ter viering van de lancering van de website Polder PV.
Foto © Hans Smit.
Het oplossen van het byzonder lastige "Zonneraadsel" liet de hersenen grondig kraken en leverde af en toe wat glazige blikken op bij de bewoners uit ons Centraal Wonen complex...
Foto © Hans Smit.

>>>
<<<Floris Wouterlood, beroemd webmaster van diverse Nederlandse zonne-energie websites en secretaris van de Zonnestroom Producenten Vereniging, "onthult" na het met enige hulp "kraken" van de code van het Zonneraadsel, de biologische, op zonnestroom gebakken appeltaart terwijl mijn partner B. likkebaardend toekijkt.
Foto © Hans Smit. ^^^
De "bakker" presenteert trots de appeltaart
en de fraaie, toepasselijke versieringen
Foto © Hans Smit.
^^^
De versiering van de appeltaart: een mooie, vrolijke zon met de domeinnaam van de website, het Polder PV logo "op frame" en enkele kartonnen zonnepaneeltjes op een gesimuleerde "open frame" constructie. Knip- en plakplaat is aan te vragen bij de webmaster (zie berichtje 2 november 2004 op de PV-nieuwspagina).Miniatuur kartonnen zonnepaneeltjes als versiering op de appeltaart met realistisch uitziende "aluminium" hoekprofielen als simulatie van de "open frame" opstelling van onze AC-modules op het platte dak.
>>>
<<<Het aansnijden van de taart door de webmaster-in-spé, voor de "incrowd" bekend onder de naam "polderjongen". De uit karton gemaakte zonnepaneeltjes staan rechts op de tafel. Smullen maar (sorry, de taart is al op...)!
Foto © Hans Smit.
Uiteraard worden de honneurs waargenomen door Floris Wouterlood die (nog veel beter) weet hoe je een website moet maken. Nadat Floris de naam van de website in de adresbalk van de browser intypt, verschijnt de index ("home") pagina van de website Polder PV en kunnen de aanwezige bewoners kennisnemen van de inhoud. Ze begrijpen al snel waarom ze me het laatste jaar zo weinig hebben gezien...
Foto © Hans Smit.
>>>
^^^
De "home" pagina verschijnt op onze mooie LCD monitor, met in het midden de fraaie foto van de batterij zonnepanelen op het dak van de centrale toren van het complex en linksonder het logo van de top50solar waar deze website bij is aangemeld. Het zonnecomputer-ratje boven op de monitor houdt een oogje in het zeil.
Foto © Hans Smit.<<<"...en hierbij is de website Polder PV officieel geopend...", zo verklaren eensgezind de twee PV-baardapen. Let op het mooie zonnige T-shirt van Milieudefensie (zie onder juni 2004 op de PV-nieuwspagina).
Foto © Hans Smit.
En natuurlijk hoort bij een "officiële" website ook een postadres en een leuk logo op het nieuwe bellenbord. Onze straat is niet meer wat het geweest is....
Foto © Hans Smit.
>>>


© 2004 Peter J. Segaar/Polder PV, Leiden (NL)