wat u ervan vindt
links
PV-systeem
basics
grafieken
graphs
huurwoningen
nieuws
index
 

SOLARENERGYERGY

Reacties actueel
op de website van Polder PV en andere polderiaanse activiteiten*...

* Zoals frequente posts onder de nick "zonnigtype" op (eerdere versies van) het forum Duurzame energie op Gathering Tweakers.
U zult ook nicks als "polderjongen, polderknaap, poldermenneke", etc. tegenkomen...

(voor reacties op het 1e Polder PV lustrum, zie aparte pagina)


https://twitter.com/Klimaatzuster/status/305807819700064258


http://www.noordoostpolder.zonnekaart.nl/CMS/Links

Leuk "rijtje", zeer vereerd, en dank voor vermelding (gezien 20 maart 2014)datum
what people think of it...
2-6-2016
"Mijn nominatie voor @Trouw #duurzame100. Peter Segaar @Polder_PV. Consistente factchecker zonder franje. De Maarten van Rossem voor #Solar" (Tweet van Theo Jans)
10-5-2016
"Jij was en bent voor mij de grote levende zonne-energie-encyclopedie". Directeur van bekende zonnestroom onderneming neemt afscheid in persoonlijke mail aan Polder PV...; PJS)
10-3-2016
"Heb grote sympathie voor Polder PV" (reactie van directeur van Zonnepark Ameland BV per e-mail, n.a.v. vragen over het - toen actueel - grootste PV project van Nederland...; PJS)
14-1-2016
"@Polder_PV wat betreft #aanpoten respect en dank voor al je data/plaatjes en duiding!" (Tweet van Simon Verduijn)
 
15-10-2015
"... jouw grafieken zijn wel van echt CL niveau. En dan bedoel ik #ChampionsLeague he, niet NL #mickeymouse niveau" (Tweet van bekende Jan-Willem Zwang van Greenspread, met "CL" wordt "Compendium voor de Leefomgeving" bedoeld...; PJS)
12-10-2015
"... het meest bekende PV-blog van Nederland ..." (BIPV specialist JansZon, linkend naar een artikel op Polder PV over een van hun PV projecten)
7-5-2015
"Bakken van een taart op zonnestroom natuurlijk geïnspireerd op de onvolprezen zonnestatisticus en twitteraar @Polder_PV" (leuke tweet van beroemd twitteraar Jaap Vis, a.k.a. @Vision23, n.a.v. de bak activiteiten van de webmaster van PPV...; PJS)
27-4-2015
"Super handig ook als referentieproject. Peter komt in mooi rapport en model te staan, inclusief bronvermelding" (Tweet van Jan-Willem Zwang van Greenspread n.a.v. update van grafiek met gemiddelde maandelijkse aandeel op de jaaropbrengst van installatie Polder PV; PJS)
22-4-2015
"Ik moet bekennen dat ik het idee van vergelijken met KNMI data van uw site heb afgekeken." (e-mail van samensteller van fraai monitoring portal van PV-installaties in Hoeksche Waard (inkoop actie), vermoedelijk verwijzend naar míjn KNMI instralings-artikelen [o.a. dit exemplaar, en deze]; PJS)
21-4-2015
"Veel respect voor je eigenzinnigheid, je preciesheid en de kritische houding die je hebt ten opzichte van de gevestigde orde." (e-mail van organisator van zonnepanelen inkoop actie; PJS)
 
27-9-2014
"Zonder jouw berichtjes is de Nederlandse zonnestroomhandel toch een stuk saaier!" (e-mail van bekend personage in de NL PV wereld; PJS)
16-9-2014
"Cool! Weet dat er onder PV ambassadeurs in NL veel waardering is voor al jouw graaf- en publicatie werkzaamheden." Econoom Erik Lintjens op Twitter
27-5-2014
"Ik vind het indrukwekkend hoe iemand in zijn eentje betere en betrouwbare statistieken dan een leger overheden kan produceren". Reactie van Ikaros Solar (BEL) directeur Sven Goethals, over bijdrage Polder PV tijdens The Solar Future NL V.
21-5-2014
"... volledig correct antwoord binnen 5" van de man die sneller twittert dan zijn schaduw @Polder_PV !" (@Plushuis reageerde op vraag van bekende Twitteraar over een van zijn fraaie opbrengstgrafieken, waarop PPV een rap - en kennelijk correct - antwoord gaf...; PJS)
13-5-2014
"... dé cijferkoning van de NLse zonne-energie markt ..." (intro tot The Solar Future NL VI in Amsterdam)
28-4-2014
"... er is geen grotere kenner in Nederland van de echte situatie en vreemde regels omtrent dit gebeuren. Met alle uitzonderingen die daar bij horen." (migjes op GoT over berekeningen en grafieken van Polder PV betreffende het hartinfarct verzorgende fenomeen "energienota in Nederland"; PJS)
21-4-2014
"Peter haalt weer eens het nieuws als chef statistiek " (Erasmo op GoT n.a.v. bericht NOS over explosieve groei PV markt Nederland na interview met o.a. de webmaster van Polder PV...; PJS)
10-4-2014
"@Polder_PV net leuke quote gehoord: “als je iets in PV doet, en je kent Peter Segaar niet, doe je niet mee!”" (Henry Lootens, via Twitter)
24-3-2014
"Wow Polder PV op nu.nl. Nice... eindelijk iemand die expert wordt genoemd waarvan we zeker weten dat hij verstand van zaken heeft . (Cheese_man op Gathering of Tweakers n.a.v. kort stukje op Nu.nl ... bloos ...; PJS)
22-2-2014
"De altijd scherpe en spraakmakende observaties van Peter Segaar" (met verwijzing naar url Polder PV op linkpagina coöperatie Energie-U Utrecht)...; PJS)
28-1-2014
"Ai, ai, ai, wat ben je toch een lastige klant. Energiebedrijven hebben heel wat met je te stellen, net als met mij trouwens :-)" (Leuke tweet van bekend onafhankelijk journalist in reactie op mijn kritische houding jegens de "gedwongen" warmte leverancier...; PJS)
27-1-2014
"Ik heb mezelf goed gerealiseerd dat uw werk uniek is. Kritisch ten opzichte van vastgeroeste ambtelijke organen." (reactie van hard werkende pensionado die bovenmatig geïnteresseerd is in mijn, voor Nederland unieke #vastrechtwoeker evolutie grafieken [o.a. deze en deze] ...; PJS)
 
16-12-2013
"Ik begrijp dat je niet alles kunt doen, al twijfel ik daar wel aan, want je doet al bijna alles . Heb ik veel waardering voor!" (reactie van noest werker aan meer PV in Nederland in mailbox van PPV...; PJS)
13-12-2013
"Het valt me op dat u een grote hoeveelheid kennis bezit en deelt op het gebied van PV" (netbeheerder, per e-mail; wil een gesprek met PPV...; PJS)
12-12-2013
"I’ve added the email adress of Peter Segaar, he’s one of the most known pv market analists in the Netherlands, he’s also the one who helps the national government forecasting the growth and amount of installations in the Dutch pv-market." ("zomaar een mailtje" in de in-box van Polder PV, met Cc naar geïnteresseerde partij in Zweden. Uiteindelijk kwam dit er van...; PJS)
4-12-2013
"... het is voor velen een baken in het Nederlandse energielandschap, dus je zult hem ongetwijfeld vinden ;-)" (hartverwarmende tweet van specialist in energiezaken, Jan Willem Zwang van Greenspread, over (vastrecht woeker stuk van) Polder PV, in reactie op tweet van Leids medeburger; PJS)
3-12-2013
"Wat jij doet is overigens ook een vorm van lobby. Je schrijft stukken die gelezen worden en waaruit Kamervragen volgen. De perfecte lobby..." (DM van bekende persoon in de NL energiewereld die dit - terecht - in verband bracht met dit...; PJS)
14-10-2013
"Al jarenlang een belangrijke bron van allerlei (technisch en economisch) nieuws en analyses over zonne-energie. Tamelijk verouderde opmaak, maar de inhoud compenseert dit ruimschoots; wordt zelfs door het CBS geraadpleegd!" (toelichting op linkpagina www.zonnepaneleninfo.nl, achter "Polder PV", gevonden 14 okt. 2013; PJS)
2-10-2013
"@Polder_PV tijd onthult vele waarheden, sommige legendes en sages hebben er eeuwen over gedaan. Jij maar 9 maanden, gefeliciteerd! ;)" (Chris Goemans, op persoonlijke titel, over late erkenning van 9 maanden geleden door PPV gepubliceerde analyse die de brancheorganisatie kennelijk ook bij de primaire bron over het hoofd had gezien...; PJS)
29-8-2013
"Keep up the good work ! Analyses op Polder PV blijven interessant en boeien! En we gebruiken jouw cijfers nog voor onze board in Duitsland..." (Commercieel directeur van PV-onderneming in e-mail aan PPV n.a.v. artikel over nieuwe producten; PJS)
23-7-2013
"APVM (Autoriteit PV Markt = @Polder_PV) deelt fact-check boete uit aan @NRC voor berichtgeving Energiewende..." Twitteraar Henri ter Hofte reageert op ludieke wijze op kritische analyse door Polder PV van een stuk in NRC met enkele opvallende uitglijders...; PJS)
3-7-2013
"Jammer, dat er geen onderscheiding voor CO2 uitstootbeperking bestaat, anders maakte je een mooie kans." (e-mail van particulier met 53 zonnepanelen, aan Polder PV [met "maar" 1,34 kWp, maar wel zuinig verbruiker]; PJS)
13-6-2013
"... de site die zonnepanelend Nederland echt in de gaten houdt." (met verwijzing naar PPV, op linkpagina commercieel PV-aanbieder in onze provincie...; PJS)
11-6-2013
"... collega ... vertelde mij dat jij het opperhoofd bent als het gaat om detail analyses van de zonnestroom markt." (e-mail aan PPV n.a.v. bezoek "collega" TSF NL V, waar ondergetekende presentatie heeft gehouden. Met uiteraard de bijbehorende veeleisende vraag...; PJS)
31-5-2013
"De afgelopen jaren hebben wij veel gehad aan de website Polder PV en om die reden gunnen wij je graag een primeur van ons eerste project." (altijd leuk om een primeur te mogen publiceren - inmiddels geschied. Al zal dat nooit het "uitgangspunt" van PPV zijn. Content is King, desnoods op een later moment dan op het tijdstip dat "een primeur" gescoord moet worden...; PJS)
28-5-2013
"Blijf s.v.p. vooral scherp" (Polder PV werd gebeld door zeer vriendelijke directeur van de grootste PV-onderzoeks-instelling van Nederland na lezing van een ietwat rode konen genererend artikel en enkele hoogst prikkelende tweets...; PJS)
11-5-2013
"Ik lees met regelmaat uw site. Mijn complimenten over uw scherpe analyses en de objectieve informatie. Het is goed te zien dat er ook nog een portaal bestaat waar eerlijke informatie wordt gegeven over Zonne- energie." (per e-mail)
25-4-2013
"... ontzettend bedankt voor je heldere uitleg." (ondanks zeer grote drukte beantwoordde Polder PV tussen neus en lippen door een nijpende vraag van een energie corporatie in oprichting...; PJS)
20-4-2013
"Het doet me grote deugd te zien dat uw voorspelling - volgend jaar gaan het bij ons echt los - lijkt te zijn uitgekomen" en "... veel succes met de site - geweldig project." (e-mail uit Moskou, van NRC reporter...; PJS)
8-4-2013
"@Polder_PV ik lees je veel. Soms zelfs alles wat je aan nieuws schrijft, en dat is heeeeel wat :)" (leuke tweet van André vd Berg, van het kaliber: daar kunnen we weer een maandje op teren...; PJS)
29-3-2013
"Gelukkig kwam dit voort uit het feit dat wij de berichtgeving daar waar nodig – en dit deden wij samen met onze fanatieke collega-blogger Polder PV – corrigeerden en duidden." (Edwin van Gastel, in redactioneel commentaar bij eerste dikke nummer van Solar Magazine 2013 [pdf], over de "gezamenlijke" efforts van hen en van Polder PV om de "Scheuten Solar junction-box media-hype" in het juiste perspectief te plaatsen, zie ook uitvoerig bericht van PPV; PJS)
26-3-2013
"Ga door met je goede stukken... Ik vind ze erg leerzaam." (reactie van vertegenwoordiger van een van de nieuwe "energie-coöperaties"; PJS)
6-3-2013
"Trouwens complimenten voor je site, ik lees het regelmatig om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Nederland." (Onderzoeker van gerenommeerd Duits fysisch onderzoeksinstituut, in e-mail aan PPV; PJS)
6-3-2013
"... heerlijk zonne(stroom)aanbidders-voer trouwens die website van je!" (gevonden in de mailbox; PJS)
2-3-2013
"Gaaf man dat je zoveel genoemd wordt de laatste tijd. Je bent echt toonaangevend ;-)" (CEO van toonaangevend PV-bedrijf, per e-mail; PJS)
1-3-2013
"... nog steeds met veel bewondering de enorme schat aan data bekijkend ..." (mail van manager energie informatie site die probeert data voor 2012 van me te krijgen ... die er nog helemaal niet zijn ...; PJS)
1-3-2013
"Bijna niet bij te houden de Polder PV site, zoveel nieuws in PV-land. Maar wel goed stuk over de Kiwa soap." (reactie van PV-leverancier in mailbox na vierde Kiwa-soap bijdrage; PJS)
28-2-2013
"... ik feliciteer u met uw website ! Het is een bron van informatie over de Nederlandse markt." (Belgische sales manager van het Duitse Aleo Solar, per e-mail...; PJS)
27-2-2013
"Ik heb weer genoten van alle stukken op je site!" (manager van PV-onderneming keerde terug van buitenlandse reizen en las "even" bij op Polder PV. Reactie per e-mail...; PJS)
27-2-2013
"... iedereen zou úren moeten rondstruinen op je site. Als ze jou bij #penw vragen: denk dat je net als Thieme niet in 3 min. past :-)" (Veel twitterende "Klimaatzuster" [what's in a name...] doet het hart van de webmaster van PPV weer sneller kloppen... Overigens is "penw" waarschijnlijk "Pauw en Witteman"...; PJS)
24-2-2013
".. een complimentje voor uw zeer toegankelijke website! Er is hier een schat aan info over zonnepanelen te vinden, op elk gebied." (e-mail van "PV-Newbee to be"; PJS)
23-2-2013
"Je bedoelt het als grapje, maar ik zou het wel terecht vinden als Holland Solar al jou goede werk sponsort (zonder dat daarbij jouw onafhankelijkheid in gevaar komt)". (Hartverwarmende mail van vertegenwoordiger van een van de tientallen decentrale energie-coöperaties n.a.v. mijn rapportages over KIWA en Mr. Sunshine...; PJS)
23-2-2013
"Ik blijf u met plezier volgen. In mijn ogen verdient u de titel die onze andere mijnheer nu claimt ;-)" (reactie van vertegenwoordiger van op kwaliteit gefocust PV-bedrijf wat verwijst naar mijn artikel over "die andere mijnheer"...; PJS)
22-2-2013
"Ik volg al een tijdje je blog. Mijn compliment over de diepgang van je zaken." (nog een "signaal uit de markt" per e-mail; PJS)
22-2-2013
"Ik lees altijd met veel belangstelling je blog. Vaak ook met een glimlach vanwege de sarcastische noot." (e-mail van manager van een grote partij in de branche; PJS)
18-2-2013
"Zoals je al voorspeld had, is de overheid niet van decentrale energieopwekking gediend." (uit het veld, met link naar schokkend artikel van Igor Kluin in Energie+, en toevoeging: "scary"...; PJS)
15-2-2013
"... zonnestroomdeskundige Peter Segaar ..." (citaat uit artikel van Energeia wat verwijst naar PPV's analyse van stand van zaken VEH inkoopactie incl. start VEH 3; PJS)
15-2-2013
"Indrukwekkend hoe je via Polder PV de ontwikkelingen op (Nederlands) PV [gebied] weet bij te houden en becommentarieert. Ik zal niet zeggen dat ik dagelijks je site bekijk, maar toch regelmatig." (per e-mail).
13-2-2013
"Ik ... lees vaak met veel interesse uw website." (e-mail van manager van leverancier van hoogwaardige PV-modules, die een afspraak wil maken...; PJS)
7-2-2013
"Wow, that was fast!" en "The data you provided look excellent." (met zulke opmerkingen van een van de spinnen in het web van Duurzaam Duitsland, na een rap beantwoord dataverzoek aan Polder PV per e-mail, kan de week niet meer stuk...; PJS)
5-2-2013
"Het wachten is op de analist die SDE- #windopland onder het fileermes legt, zoals jij bij #PV." (Tweet van wind-specialist Jaap Langenbach n.a.v. korte SDE status inventarisatie voor PV door PPV...; PJS)
29-1-2013
"... mijn complimenten voor je site, die altijd met veel plezier volg." (e-mail van CEO van een van de - momenteel - 434 aanbieders van zonnepanelen in NL, die al wat jaartjes in de business zit; PJS)
29-1-2013
"... er ontsnapt ook niets aan jouw aandacht!" (projectontwikkelaar reageerde op info vraag van PPV over een nieuw PV-project van hem wat nog zo'n beetje "geheim" lijkt te zijn...; PJS)
29-1-2013
"Je bent een meester in het rationeel benaderen van zaken en je bent in staat tot het berekenen van uitkomsten die geen andere conclusie open laten dan de logica dat meer zon en minder fossiel de weg is die we moeten gaan." (hartverwarmende e-mail van mij bekende persoon die in het vervolg dacht dat 'ie me op "irrationeel" gedrag kon betrappen m.b.t. de vastrecht problematiek bij kookgas. Ik heb echter per kerende post uitgelegd dat die aansluiting er nog steeds niet voor niks zit, en dat we er (nog) nauwelijks "slechter" van worden. Toegegeven: het is materie die aan bijna geen normaal mens is uit te leggen, het is tekenend hoe doodziek onze energiesector is geworden cq. gemaakt door Den Haag...; PJS)
28-1-2013
"Als lokale opwekker met inmiddels 10 zonnepanelen volg ik je site met grote belangstelling. Ga zo door, ik bewonder je deskundigheid en enthousiasme!" (e-mail aan Polder PV, met tip, waarvoor dank!)
28-1-2013
"Ik volg polderpv al enkele jaren, toch één van de toonaangevende zon-E-bronnen op internet. Daarvoor dank." (400e volger van Polder PV op Twitter reageert op welkom door #twitteraar PPV...; PJS)
24-1-2013
"Met veel plezier lees ik nog regelmatig je website (Geen twitter ), ongelooflijk hoe goed jij geïnformeerd bent, dikke pluim voor de prachtige analyses!!" (e-mail van manager van al jaren lang in de PV-business werkzaam bedrijf...; PJS)
22-1-2013
"Gefeliciteerd Peter! Volgens mij overheidserkenning voor kennis en onafhankelijkheid rond PV." (een van de Twitter reacties op het artikel over Polder PV's contributie aan de CBS statistieken rond zonnestroom, door Energeia in het Financieele Dagblad geplaatst...; PJS)
11-1-2013
"Laat ik daar nou 3 keer overheen gelezen hebben. Zo'n eenvoudig regeltje. Bedankt!" (Tweaker Energiastic dankt Polder PV aka zonnigtype voor het wijzen op een cruciaal woord in de Staatscourant publicatie m.b.t. de cadeautjesregeling voor zonnepanelen in 2012-13...; PJS)
8-1-2013
"Polder PV is goede bron van informatie. Het CBS vindt dit, maar ook ik kan er in mijn werk goed gebruik van maken." (mail van medewerker van grote milieuorganisatie die niet goed raad weet met de chaos op de aanbodmarkt - en die natuurlijk een vraag had aan de webmaster van PPV...; PJS)
7-1-2013
"... heel erg bedankt voor je informatieve en kritische website over PV in Nederland." (reactie per e-mail; de onvermijdelijke vraag ["Ik weet niet of ik zoiets aan je kan vragen (of dat je knettergek wordt van dit soort vragen)"] is ook al beantwoord...; PJS)
4-1-2013
"@Polder_PV hahahahaha uw ervaring ga ik niet meer in halen vrees ik ." (Tweet van PV-leverancier aan PPV n.a.v. terechtwijzing door de webmaster van PPV over incorrect gebruikt getal stroom uit hernieuwbare bronnen Duitsland...; PJS)
 
27-12-2012
"Vanaf mijn vakantieadres in Oostenrijk met mijn gezinnetje wilde ik je bedanken voor alweer een jaar kritische, analytische, soms humoristische en vaak langdradige maar wel zeer correcte verslagen. Keep up the good work! Dat je net zo onafhankelijk en diepgaand blijft het komend jaar." (eindejaars-email van een bekende uit het PV-wereldje van het kaliber: "we kunnen er weer een jaartje tegenaan"...; PJS)
21-12-2012
"Voor de rest alleen maar complimenten voor hoe jij je kennis van de totale markt verwerft en hier deelt." (reactie van tweaker izdp op MayaDDay; PJS)
20-12-2012
"... wil ik je bedanken voor alle mooie artikelen op je site. Ik lees het dagelijks met veel plezier." (reactie per e-mail aan PPV; PJS)
17-12-2012
"Je zou door Agentschap / Ministerie betaald moeten worden voor je cijfer analyses. Iedereen verwijst nu naar jou...!" (bekend gezicht in de NL PV-scene vindt - per mail - dat Polder PV maar eens een financiële injectie van de Staat moet krijgen voor al zijn onbetaalde werk. Wat denkt u? ...; PJS)
17-12-2012
"Welkom Peter, beter laat dan nooit, zet hem op. Ben benieuwd of je het ook in het kort kunt !" (welkomstgroet van een van de beste - en puntig formulerende - wind-energie cijfer fetisjisten van Nederland, Jaap Langenbach, n.a.v. het langverwachte openen van Polder PV's Twitter account...; PJS)
7-12-2012
"Weerom goed geschreven" (ook in België wordt de berichtgeving van PPV over de ZZD actie (nr. 1) van Natuur & Milieu met interesse gelezen; PJS)
7-12-2012
"Lees regelmatig uw website op zoek naar allerhande statistieken." (reactie van manager van een van de vele PV-bedrijven in NL per e-mail; PJS)
3-12-2012
"Ik lees uw website en blogs regelmatig en met veel plezier. Goede en doorwrochte analyses en altijd met bronvermelding." (e-mail aan Polder PV; PJS)
24-11-2012
"Met dank aan het recente artikeltje van zonnigtype op zijn site, lokale installateur gevonden..." (weer iemand - in dit geval tweaker databeestje - geholpen aan een installatiebedrijf die de in eigen beheer begonnen PV-klus op het dak professioneel gaat afronden - dakwerkzaamheden zijn niet voor iedereen weggelegd, en blijven een hoge risico factor...; PJS)
5-11-2012
"Dank je wel Peter voor je uitgebreide antwoord." (collega even per e-mail geholpen met info over grootste installaties in Nederland - tussen alle andere zaken door...; PJS)
3-11-2012
"Blijf vooral schrijven met je mooie artikelen op Polderpv." (uit een e-mail aan Polder PV)
3-11-2012
"Je website wordt veel gelezen, maar daarvoor steek je er ook mega veel energie in." (uit een e-mail van een zeer scherp oplettende lezer van Polder PV, die een foutje ontdekte en dat rapporteerde - inmiddels hersteld, waarvoor grote dank; PJS)
27-10-2012
"Mijn weekend kan niet meer stuk. " (Tweaker S.Death dankt de webmaster van PPV voor het opnemen van zijn tweede PV-installatie [samen met de eerste nu 5,46 kWp, VIER maal "bigger than mine"...] in de "ook leuk" galerij, nadat 'ie een plaagstootje publiceerde op GoT...; PJS)
26-10-2012
"... de soort informatie die jij hebt, is “goud waard”." (Polder PV hielp iemand met grootse plannen voor het leveren van hernieuwbare elektriciteit per e-mail aan een stevig document van de NMa...; PJS)
18-10-2012
"Polder PV, bekend en berucht in PV land. Volgens mij ben jij uniek met je site, Harte Arbeid, dat zeker. Ik lees alles met veel plezier, en de lat ligt altijd hoog." (reactie n..a.v. plaatsen informatief artikel over het grote PV projekt bij Royal Lemkes in Bleiswijk; PJS)
16-10-2012
"Een soort van piramide van Toetanchamon, als je eenmaal binnen bent komt je er niet meer uit ." en "... verdwaal gerust in de polder-pv-piramide, maar wees niet verbaasd als je er duurzaam en met geld over uitkomt." (leuke reacties van Speksteenkachel en JeroenH op voorzetje van zonnigtype m.b.t. PPV: "... mijn site is vooral voor doordouwers. Soort van schatgravers doolhof... "; PJS)
12-10-2012
"Doe er iets moois mee! Dank voor jouw prachtige site!" (begeleidende tekst bij een onverwacht bedrag op onze bankrekening ["post in"], van een jarenlange fan van de gratis informatie site Polder PV... ; PJS)
10-10-2012
"... ik zie dat je even een intermezzo inlast om wat ruimte thuis te maken (in de tijd). Lijkt me een goed idee, de hoeveelheid nieuws op de site en de tijd die je erin steekt grensde al aan het waanzinnige. Ik vroeg mijzelf al een langere tijd af hoe je dat toch voor elkaar kreeg." (PV-newbee wannabee met uitbreidingsplannen maakt zich ongerust over de - zelfverkozen - werkdruk bij Polder PV; PJS)
6-10-2012
"... ik vroeg me dus af of jij daar gebruiker Polderknaap bent. Als dat het geval is dan geef je de heren er genadeloos van langs met zeer goede tegenargumenten. ;) Mijn complimenten!" (andere poster op het inmiddels flink uit de klauwen gelopen "sluwe meter blog" van Maarten de Wit ontdekt dat de daar rond huppelende Polderknaap inderdaad dat gassie van die site PPV is...; PJS)
2-10-2012
"NB: wat heb je een geweldig website! Ik kom regelmatig terug en lees al het nieuws." (Toevoeging aan e-mail van PV-newbee aan PPV; PJS)
26-9-2012
"Tot slot nog een pluim jouw richting op voor je niet aflatende energie en berichtgeving op dit terrein!" (e-mail met verwijzing naar kritische stukken over de "sluwe meters" en aanverwante zaken, op PPV; PJS)
23-9-2012
"Ga zo door met je fantastische website, en je venijnige zongerande stukken over Neederland." (uit een e-mail van een PV-newbee; PJS).
18-9-2012
"Onderstaande is niet voor op je ongeëvenaarde website." (Jammer, het was namelijk erg leuk nieuws in die spannende e-mail van een bekende uit het PV-wereldje...; PJS)
12-9-2012
"Trouwens, goed dat je hier ook nog mee bezig bent!" (slachtoffer van delaminerende Shell Solar modules bedankt Polder PV voor poging tot coördinatie van gelijkgestemden; PJS)
10-9-2012
"Wat is die site van jou uitgebreid! Kom steeds weer nieuwe dingen tegen." (e-mail aan webmaster van Polder PV; PJS)
24-8-2012
"Ik lees uw website met enige regelmaat en ben steeds onder de indruk van de hoeveelheid informatie inzake PV met enorme actualiteit." (e-mail van trekker van al minstens een zeer succesvolle inkoopactie voor zonnepanelen in NL aan Polder PV; PJS)
23-8-2012
"Met veel plezier en bewondering lees ik regelmatig (paar keer per week) je avonturen in PV land. Dat iemand er zoveel tijd in kan stoppen, en ook de tijd neemt om het zo mooi op te schrijven, genieten ! Zelfs in de vakanties is het zonnepanelen wat de klok slaat..." (e-mail van medewerker van de faculteit Natuurwetenschappen van RU Nijmegen aan Polder PV, en natuurlijk zaten d'r weer wat vragen bij...; PJS)
18-8-2012
"Ik heb veel gehad aan de info op je site..." (van een lezer van de site, m.b.t. de gratis informatie voorziening op PPV. Een lezer die vervolgens als tegenprestatie een heel erg leuk cadeau stuurde, waarvoor hartelijk dank! PJS)
16-8-2012
"Polderpv laadt ook lekker snel op de iPad in den vreemde " (GoT contribuant Speksteenkachel zit op de camping in het Zwarte Woud op de iPad van z'n dochter het laatste nieuws op PPV te bekijken...; PJS)
15-8-2012
"Jouw website volg ik al een tijdje, ben altijd weer onder de indruk van de veelheid en actualiteit van de info. Knap werk." (reactie per e-mail, met, uiteraard, de onvermijdelijke vraag die er op volgde...; PJS)
7-8-2012
"Mooi verhaal over het Schiphol project trouwens." (kritisch volger van PPV, Dreamvoid, weet een goed artikel ook te waarderen; PJS)
28-7-2012
"Ik neem je suggesties graag over. Je hebt een staat van dienst en de ervaring. Ik ga er mijn voordeel mee doen." (reactie van potentieel PV-newbee n.a.v. tips van PPV; PJS)
11-7-2012
"Je antwoorden zijn uitputtender dan ik verwachtte." (bedankje in de mailbox n.a.v. "uitputtend" antwoord op zoveelste lastige vraag uit de markt...; PJS)
10-7-2012
"Met veel interesse bekijk ik uw website. Wat een hoop informatie, zeer de moeite waard." (e-mail van marketeer van een groot energiebedrijf aan Polder PV; PJS)
4-7-2012
"... moet eerlijk bekennen dat ik het Polderpv nieuws wel een beetje gemist heb de afgelopen weken." (reactie in stampvolle mailbox na vakantie Polder PV...; PJS)
3-7-2012
"Ik krijg zowaar weer de slappe lach van dit debacle. Geweldig stuk. Heeerlijke schrijfstijl! " en "Weer een topstuk " (reacties op GoT, van revolution-nl en Pietje NL, n.a.v. 'Ollandsche Subsidie Hoax Numero Zoveel - na zijn vakante werd de webmaster van PPV n.a.v. daarvan meteen in het diepe gegooid...; PJS)
1-6-2012
"Ik kom vaak op uw site en vind het een zeer interessante en goede site over PV, mijn compliment hiervoor!" (mail van ex-militair die in zonnestroom avonturen wil gaan stappen midden in de Atlantische Oceaan...; PJS)
24/29-5-2012
"De complimenten voor de strakke presentatie en goede analyse." en "De evaluaties liegen er ook niet om, je wordt heel vaak genoemd als waardetoevoegende spreker!" (reacties van vertegenwoordiger uit de PV-sector en van de organisator van The Solar Future, op 24 mei 2012 in Haarlem, waar de webmaster van Polder PV een voordracht heeft gehouden; PJS)
21-5-2012
"... erg goede en informatieve website ... Ga zo door!" (per e-mail, met suggestie voor betere berekening "gemiddelde groei" van kWh prijs; PJS)
19-5-2012
"Op polderpv weer een perfecte analyse van het artikel in de volkskrant. Goed werk en bedankt!" (lezer van PPV waardeert de analyse van een artikel in de Volkskrant met o.a nieuwe geruchten over de zogenaamde "BTW verlaging" voor zonnepanelen - wat zo te zien weer een doodordinaire, mogelijk weer een enorme stormloop uitlokkende "subsidie" regeling gaat worden...; PJS)
18-5-2012
"... dank voor je mooie bijdrage over salderen op het VEH-blog ... Goed dat je de mensen wakker schudt. En wakker houdt." (trouw info contribuant van Polder PV in e-mail n.a.v. posts van "poldermenneke" aldaar, de lokale nick van PPV; PJS)
14-5-2012
"Ik wilde je het goede nieuws even laten weten, ben zelf erg blij. Je website Polder PV heeft me erg geïnspireerd en uiteindelijk ook wel de doorslag gegeven." (PV-Newbee in spé kondigt aanschaf nieuwe installatie aan, bijdrage volgt nog...; PJS)
11-5-2012
"De zonnestroomwereld kan niet zonder zonnigtype. Iedereen gaat dan maar foutieve aannames doen over de stijgende stroomprijs en de PV-markt in NL/BE. Ramp! " (Tweakers zoals topicstarter JeroenH schrikken zich een hoedje wanneer zonnigtype aankondigt dat 'ie op [een welverdiende] vakantie gaat, een "geanimeerde" discussie volgt...; PJS
11-5-2012
"Graag wil ik nogmaals benadrukken dat mensen zoals u onmisbaar zijn voor de Nederlandse PV - groot respect voor alle tijd die u steekt in het verzamelen van data, cijfers, en andere relevante stukken." (een van diverse studenten van hogescholen die de webmaster van Polder PV interviewden voor scripties; PJS)
10-5-2012
"Uw site en die van GoT PV volg ik regelmatig. Ik weet dan ook dat u zeer veel doet m.b.t. PV. Mijn dank hiervoor." (e-mail aan Polder PV; PJS)
10-5-2012
"Overigens bedankt voor alle informatie die je beschikbaar stelt voor PV NL. Ik zie je naam steeds vaker opduiken. Ik vraag me wel eens af hoe je al die tekst en informatie verwerkt krijgt, maar je bent ontegenzeggelijk een autoriteit in NL, waarvoor petje af." (e-mail van medewerker van een PV-bedrijf. Polder PV kan daar weer een paar maandjes op "teren"...; PJS)
4-5-2012
"Dank voor je voortreffelijke site." (Reactie van initiatiefnemer van een van de - inmiddels - 70 inkoop acties voor PV-systemen in Nederland; PJS)
4-5-2012
"Achtergrondgegevens over de ontwikkeling van de zonne-energiemarkt vindt u hier." (met verwijzing naar Polder PV onder het Kennisbank hoofdje "markt" op de ambitieuze website van Zonnig Wageningen, tussen Agentschap NL en EPIA marktrapport in...; PJS)
1-5-2012
"... zonnigtype is niet snel *kuch* tevreden als het om de juistheid van de getallen gaat. Gelukkig maar dat er iemand is die bereid is in die mate kritisch te zijn." (Ik Keessie, in een van de posts die volgde op het bekend worden van het NRC Next artikel met harde cijfer data van de hand van Polder PV over de Belgische en NL PV-markten; PJS)
19-4-2012
"... misschien komen er meer diehards bij zoals Zonnigtype (een aaipetje is je vergeven )". (rube reageerde op de "bekentenis" van zonnigtype dat 'ie een i-pad gaat kopen voor zijn partner na te hebben uitgelegd dat de rest van hun leven op een minimum niveau aan (aangepraat) "comfort" wordt geleefd...; PJS)
11-4-2012
"Wow, interessante info ... Je raakt niet uitgelezen op jouw site. Slecht voor de business, want er moet ook nog gewerkt worden... ;-)" (Polder PV houdt professionals blijkbaar van het werk - e-mail reply n.a.v. een link naar "wellicht meer interessante info op PPV" die de webmaster naar een bekend bedrijf in de sector toe stuurde...; PJS)
10-4-2012
"... volgens mij werkt Zonnigtype meer aan zijn PV-"hobby" dan menig andere werknemer die fulltime werkt " (rube op GoT)
29-3-2012
"... und dadurch stieß ich auf polderpv.nl und ich schätze wirklich das gute Design und die Informationen." (e-mail aan webmaster van Polder PV met commerciële propositie - die hij terzijde heeft gelegd ...; PJS)
27-3-2012
"Dank voor het aanleveren van een nieuwe klant." (e-mail aan PPV. Ik ben me van geen "kwaad" bewust, maar toch leuk dat iemand in de PV-sector er op vooruit gaat door mijn activiteiten...; PJS)
22-3-2012
"Bedankt voor de verwijzing. Het is een indrukwekkende site niet zo zeer voor beginners. Ik reken mijzelf tot de gevorderden en ben altijd geïnteresseerd." (Koen Streutker reageert op aangevertje van een andere VEH actie participant die naar Polder PV verwijst voor nieuws over de actie...; PJS)
22-3-2012
"Wellicht leuk voor een postje op die knotsgekke website van je?" (bekend leverancier van PV-installaties wil graag gratis reclame op Polder PV. De webmaster heeft daar "zo zijn gedachten over" en heeft het verzoek voorlopig eventjes in de wachtlijn gezet - want dan willen "ze" allemaal wel... PJS)
19-3-2012
"Jouw hersencellen zijn bij vermoeidheid bepaald tot meer in staat dan de mijne. Ik begin als een bejaarde te knikkebollen en jij produceert nog enorme lappen interessante content. Dank daarvoor." (opbeurend mailtje van een bekend journalist, die vervolgens een leuk voorstel deed; PJS)
16-3-2012
"Allereerst wederom een veer in je .... Zoals een Polderjongen altijd met beide laarzen in de blubber. Een pracht artikel betreffende NOS." (reactie in de mailbox m.b.t. mijn analyse van de NOS uitzending over de aangekondigde grootschalige plannen voor zonnepanelen op huurwoningen; PJS)
14-3-2012
"Bedankt voor je uitvoerig antwoord. Ik kan me voorstellen dat je meerdere mailtjes zult ontvangen en dan toch de tijd te nemen om me uitgebreid te antwoorden, zegt veel over je betrokkenheid bij de PV-materie." (e-mail n.a.v. gedetailleerd antwoord van Polder PV op dilemma bij de afzender; PJS)
13-3-2012
"... mijn complimenten voor uw website Polder PV. Uitvoerig en enorm gedetailleerd." (in de mailbox, met uiteraard weer een vraag...; PJS)
12-3-2012
"Bedankt voor je oplettendheid en de veelheid aan informatie!" (Community Beheerder van VEH inkoop actie dankt poldermenneke voor correcties van al te boude claims rond hofleverancier van "concurrerende" Zon Zoekt Dak actie van Natuur & Milieu...; PJS)
12-3-2012
"Je had dus gelijk." (reactie van iemand die, gezien de functie in Den Haag ["dicht bij het vuur"] kennis zou kunnen hebben van de wijze waarop de SDE "+" heffing hoogstwaarschijnlijk geïnd gaat worden. Wat de webmaster van Polder PV al uit de eerste (vreselijke) beleidsstukken had gedestilleerd, en aan genoemd persoon had laten weten...; PJS)
10-3-2012
"...het enige wat je hier op kan zeggen is, deze man heeft het goed door." en "Aan de schrijfstijl kan ik wel zien wie dat is ;-)" (reacties op een post van collega Wouterlood die een reply ontving op een door hem geplaatst stukje met onbegrepen prijsstijging effecten bij elektra ("energie is dit jaar 9% duurder" uit de Volkskrant blaat), van een bekende in de PV-wereld...; PJS)
10-3-2012
"... je krijgt steeds meer waardering voor je site en terecht ! Dankzij je aanhoudende eerbetoon aan Scheer, nauwkeurig bijhouden v.d. markt, je fraaie grafieken, enz. Je kritiek op de waanzin in Den Haag, juristen en ambtenaren die voor hun job met de meest idiote plannen weldenkenden frusteren. Het opkomen voor de gewone man die ook een steentje wil bijdragen aan een leefbare en schone wereld, enz., enz. Symbolisch draag ik je voor voor de ... prijs !!!" (hartverwarmende e-mail aan PPV; PJS)
9-3-2012
"Ik begrijp uw standpunt en accepteer en waardeer deze." (PPV wimpelde een commercieel getinte propositie beargumenteerd af en kreeg vervolgens deze reactie...; PJS)
9-3-2012
"... mijn waardering voor de zeer gedetailleerde berichtgeving omtrent de zonnesector." (journalist van een bekende duurzame energie website, in e-mail aan PPV...; PJS)
8-3-2012
"Wij lezen de site elke dag en willen je complimenteren met de uitgebreidheid en diepgang op alle onderwerpen." (e-mail van Nederlandse dochter van Duits PV-bedrijf met jarenlange ervaring in de sector...; PJS)
7-3-2012
"Ik heb de afgelopen maanden uw website bekeken. Ik moet zeggen zeer informatieve website waarvoor complimenten." (de - onvermijdelijke - vraag die hier op volgde is nog lang niet beantwoord. Reactie is van een gemeenteambtenaar die een pracht van een PV-project realiseerde, en die onaangenaam verrast werd door wat ik maar "onfrisse netbeheerders-praktijken" ben gaan noemen, zooooo typisch NEEderland...; PJS
6-3-2012
"Hallo Poldermenneke, Je hebt helemaal gelijk." (poster Harry Elshout rekende zichzelf arm bij de VEH inkoop actie en vergat de grootste post in de all-in kWh prijs, de energiebelasting (incl. BTW). Poldermenneke reageerde inhoudelijk, en werd bedankt voor zijn commentaar...; PJS)
1-3-2012
"T*ring, jij bent scherp, dat is gewoon eng " (MieJuul's commentaar op een akkefietje wat zonnigtype ontdekte in een fraaie grafiek van weer een andere Tweaker, hij plaatste overigens ook meteen een plaagstootje...; PJS)
1-3-2012
"@Poldermenneke... Eeuwige roem voor jou Ik had ook niet anders van je verwacht " (Community beheerder van het 123 zonne-energie portaal van de gezamenlijke inkoopactie van Vereniging Eigen Huis reageert op de post van "poldermenneke" (nick van PPV) waarin hij voorspelt wie de gelukkige geselecteerde partners zouden kunnen zijn op basis van de nodige "onschuldige" aanwijzingen in het artikel "Kema op bezoek bij fabrikanten"...; PJS)
29-2-2012
"Ik ben stiekem een van je grootste fans. Maar dat wist je toch al. Je krijgt zelfs de groeten van mijn vrouw die hier naast me ligt en zich afvraagt met wie ik nou weer lig te mailen!" (discussie onderwerp met onverwachte implicaties van een professional uit "het wereldje" in reactie op een e-mail van de webmaster van Polder PV, zo tegen twaalf uur 's nachts...; PJS)
29-2-2012
"Hebben jullie de website van onze polderboy al gezien. Polderknaap gaat lekker. Volgens mij komt er rook uit zijn toetsenbord. @polderboy. Altijd fijn om je verhalen te lezen. En niet geheel onbelangrijk. Alles is onderbouwd. Thnx." (internet4me berichtte over de drukke type activiteiten bij Polder PV op de Zwarte Dag voor Duitsland, 29 februari 2012; PJS)
28-2-2012
"... het is wel heel vreemd dat ik van zonnigtype meer leer van mijn energie rekening dan dat ik aan info krijg van de maatschappijen die eigenlijk verplicht zijn mij dat te vertellen." (migjes in reactie op een felle discussie over sluwe meters waarin zonnigtype als selectief verontwaardigd wordt neergezet...; PJS)
25-2-2012
"... was al bang dat dit jou weer wat werk zou bezorgen. Maar door o.a. jouw werk/hardnekkigheid word ook ik gestimuleerd om beter om mij heen te kijken, waarvoor alsnog veel dank!" (aangever van het rampnieuws over The Silicon Mine bedankt de webmaster van Polder PV voor het diepere graafwerk naar de precieze omstandigheden van de gebeurtenissen daar...; PJS)
17/20-2-2012
"Ik heb veel interessante informatie op je site gelezen, hartelijk dank voor al deze info !" en "Ik lees met erg veel plezier je site". (e-mails in de mailbox van PPV, dat houdt de moed d'r in...; PJS)
15-2-2012
"Uit uw artikelen spreekt veel kennis van (ook) de juridische en fiscale aspecten van zonnestroom." (e-mail in de volle mailbox van Polder PV, met, uit der aard, de onherroepelijke daar op volgende vraag met probleemstelling numero zoveel. Ditmaal bij een sportvereniging met duurzame plannetjes...; PJS)
14-2-2012
" Complimenten (alweer) voor je schrijfstijl !" (wederom hansdegit op GoT, die me bedankt voor een gepeperde reactie (16:21) op een van de meest onzinnige opinie stukken over zonnestroom van het nog jonge jaar 2012; PJS)
14-2-2012
"Ik ben erg onder de indruk van de hoeveelheid goede informatie op de site." (e-mail van medewerker van een van de belangrijkste marktwaakhonden in Nederland - die me op de koffie uitnodigt om eens te komen praten...; PJS)
5-2-2012
"Zie je wel. Onze 'encyclopedia apricis typus' uit Leiden weet het allemaal. " (reactie van GoT contribuant Mike70 op poging tot uitleg van achtergronden over enkele nauw met elkaar samenhangende omvormer merken door zonnigtype; PJS)
3-2-2012
"Jij bent de Story + Prive van de PV wereld ;-) Maar ook de Wiki. En de Trouw." (uit mailtje van een trouw fan van PPV, beroepsmatig actief in de NL PV-sector...; PJS)
26-1-2012
"Sjeeses, jij bent scherp! spot on!" (GoT contribuant hansdegit die aan de zonnepanelen gaat vroeg zich af of hij de "teruggavepost energiebelasting" nog wel terug gaat krijgen, en gaf daarbij een ietwat curieus bedrag op. De webmaster van Polder PV, lokaal bekend onder de nick zonnigtype, gaf uitleg over het hoe en waarom van die post op de nota, en deed er tongue-in-cheek nog even twee schattingen bij op basis van welke boekingsperiode het genoemde bedrag verstrekt zou kunnen zijn. Het tweede voorbeeldje (bedrag ex BTW) was ... correct, "spot-on"...; PJS)
22-1-2012
"Polderjoch, jouw statistieken volg ik al jaren. Bijzonder interessante statistische analyses, waarvoor een welgemeende dank!" (voorzitter Alex Polfliet van de PV branchevereniging van PV-Vlaanderen (opvolger van BelPV) reageert onder zijn pseudoniem alex van aelst op Zonstraal Forum op enkele "correcties en aanvullingen" op Vlaamse PV statistieken door de webmaster van Polder PV, lokaal bekend onder het pseudoniem polderjoch; PJS)
20-1-2012
"Ooit een carrière in de onderzoeksjournalistiek overwogen? Goed verhaal!" (hansdegit reageert op GoT op mijn scherpe analyse van de blijvend dubieuze dwarsverbanden tussen het zogenaamde "onafhankelijke" economische onderzoeksinstituut RWI en de kolen- en atoom moloch RWE n.a.v. het oh zo voorspelbare artikel in Der Spiegel (RWI uitgebreid citerend), wat uitdrukkelijk is bedoeld om extreem eenzijdig zonnestroom in Duitsland publiekelijk "voorgoed de grond in te rekenen"; PJS)
17-1-2012
"Met genoegen neem ik jouw woordkunstenaarschap tot mij." (uit onderonsje tussen stadswarmte "eindverbruiker" lobbyist en PPV, temidden van karrenvrachten aan onleesbare ambtelijke documenten waar je zelfmoordneigingen van zou krijgen. Die gaan over het oneindig lang durende "Warmtewet" gebeuren. Waar normale mensen nog niet dood bij gevonden willen worden...; PJS)
13-1-2012
"Allereerst: een fantastische website heb je!" (reactie van GoT-er sbrzon met een heftig verduurzamings-offensief in zijn eigen huis die ontdekte dat PPV hem al op de PV-newbees pagina had staan; PJS)
10-1-2012
"Hartelijk dank [voor] deze (en alle andere) bijdragen. Je bent duidelijk een expert in je vakgebied!" ("community beheerder" van de website van de zonnepanelen inkoop actie van de Vereniging Eigen Huis bedankt de webmaster van PPV, lokaal bekend onder de nick "poldermenneke", voor de vele inhoudelijke reacties die hij daar inmiddels heeft gepost; PJS)
8-1-2012
"Hartelijk dank voor de moeite zonnigtype! Zodra er (SDE-)subsidie bij komt kijken raak ik het spoor bijster." (GoT topic starter JeroenH dankt de webmaster van PPV voor nadere toelichting van de nooks & crannies van het gekkenhuis genaamd de SDE regeling in NL; PJS)
6-1-2012
"Leuk een Nederlandse perspectieve in het forum te zien!!" (contribuant van het waarschijnlijk grootste zonnestroom forum ter wereld, Photovoltaikforum.com, in persoonlijk bericht op dat forum waar ook Polder PV een "nick" heeft (holländerboy), en al diverse malen posts in het Duits heeft gedaan, met name hier...; PJS)
   
26-12-2011
"Denk dat, mede dankzij mensen als jij, 2011 bewezen heeft dat het gebruik van zonne-energie niet meer te stoppen is!" (e-mail van een van vele Nederlandse PV-installateurs aan Polder PV, die in 2011 300 kWp blijkt te hebben verkocht / gerealiseerd)
23-12-2011
"Nog altijd lees ik vol bewondering uw website en voel mij achteraf altijd zeer geïnformeerd." (e-mail aan webmaster van Polder PV; PJS)
16-12-2011
"PolderPV is voor mij nog steeds dagelijkse kost!!" (altijd fijn, zo'n reactie van een grote hardware leverancier in de Nederlandse PV-business...; PJS)
15-12-2011
"Uitstekend van repliek gediend. Niets aan toe te voegen. Maar dat is jou wel toevertrouwd. " en "Petje af voor je geduldige antwoord." (Klaver 4 resp. Anne vdr Bom bedanken de webmaster van Polder PV voor zijn uitbundige reactie op een "ietwat zurige" post met "vermeende nadelen" van zonnestroom systemen op een onderdeel zonnepanelen op TROS Radar Forum; PJS)
15-12-2011
"Zonnigtype mega dank." (GoT contribuant migjes dankt de webmaster van PPV voor het verduidelijken van het in Nederland helaas nog nauwelijks bekende fenomeen "flashdata" van uw kostbare zonnepanelen - waar u absoluut recht op heeft, en die u bij aankoop moet opeisen bij uw leverancier...; PJS)
13-12-2011
"Volkomen duidelijk, ik had over het hoofd gezien dat de heffingskorting niet variabel is. Uw uitleg neemt elke twijfel over de financiële voordelen van zonnepanelen weg en ik ben weer een stap dichter bij een verantwoorde beslissing. Hartelijk bedankt!" (blogger Glimmerveen op de nieuwe zonnestroom actie site van Vereniging Eigen Huis bedankt de webmaster van Polder PV voor zijn uitleg (onder deze blog) over de "niet ter zake doende" teruggave post energiebelasting; PJS)
11-12-2011
"@Poldermenneke.... volgens mij heb je er wel verstand van ;-)" en "Poldermenneke, mijn complimenten voor de excellente genuanceerde uitleg. Dit is een reactie van een kenner." (reacties op een van mijn eerste posts [als "Poldermenneke"] op het forum van de "gezamenlijke inkoopactie namens Vereniging Eigen Huis", een uitgebreid antwoord op iemand met een boel vragen over zelf zonnestroom opwekken...; PJS)
8-12-2011
... "ik las je ingezonden brief op energie en water.net. Je verbaast mij telkens met de ontzettend uitgebreide en uitvoerige kennis over allerlei PV zaken. Met recht een Zonnepanelen-expert!" (e-mail aan de webmaster van Polder PV).
2-12-2011
"Ik las wederom met veel plezier je grondige analyse over het torpederen van ook maar iedere verruiming van de toch al mankerende salderingspraktijk." [link] (secretaris van de Zonnestroom Producenten Vereniging leest - zo blijkt uit een e-mail aan PPV - ook regelmatig de nieuwspagina op Polder PV...; PJS)
25-11-2011
"Dank je voor de link naar Bing maps, ik zie nu dat Bing gebruik maakt van nieuwere foto's. Bij google maps zijn ze ouder. Zo zie ik in de buurt PV bij Bing waar ik het onder google maps niet zie " (GoT contribuant tw_eek reageert op post van zonnigtype over de nieuwe, scherpe satellietfoto's die Bing Maps op het net heeft gezet, en waar de webmaster van Polder PV een eerste spectaculaire link naar plaatste (Katoen Natie Schelde West-Bank). De laatste reageerde vervolgens weer geheel op eigen wijze...; PJS)
24-11-2011
"We hebben elkaar nog nooit gesproken, maar we lezen volgens mij met veel plezier elkaars werk." (zeer bekend en vaak geciteerde duurzame energie blogger cq. opinion-leader stuurde een e-mail aan Polder PV...; PJS)
18-11-2011
"Grappig is overigens dat de gemeente Amsterdam op deze pagina naar Polderboyskie verwijst voor informatie." (Neanderthaler71 verwijst naar een webpagina van de gemeente Amsterdam die voor de statistieken voor de opgestelde capaciteit in Nederland (o.a.) refereert aan het werk op de website www.polderpv.nl ..., PJS)
16-11-2011
"Ik kijk regelmatig op de site van Polder PV, leuke interessante site!" (e-mail van een wetenschappelijk medewerker van International Centre for Integrated assessment and Sustainable development, ICIS, in Maastricht, die een segment van een oudere versie van Polder PV's SDE tarief tabel publiceerde in Int. J. Technology, Policy and Management, Vol. 11, Nos. 3/4, 2011 [abstract]...; PJS)
15-11-2011
"@Peter: kijk da’s praot, zeggen we in Breda! met dit soort info kan men wat." (Rene Sohier reageert op Energiebusiness.nl op een uitgebreide post van mijn hand [13 nov. 2011] onder artikel met zoveelste mededeling van "record rendement", met uitleg met verschil cel rendement en module rendement, met voorbeelden; PJS)
15-11-2011
"Je blog blijft geweldig. Over 10 jaar dat terug te lezen, ben benieuwd." (reactie per e-mail, van een leverancier van hoogwaardige PV-systemen; PJS)
14-11-2011
"Overigens hoedje af voor je stevige en gedetailleerde analyses van onze marktcijfers – ik wou dat ik evenveel tijd had om dat zelf te doen..." (projectleider van de Vlaamse PV branche organisatie BelPV bedankt in een leuke e-mail aan Polder PV voor "het bijhouden van de Vlaamse PV-statistieken" waar hij zelf - gezien drukke werkzaamheden - helaas geen tijd voor heeft... ; PJS)
14-11-2011
"Interessant is de internationale nieuwsrubriek op de particuliere website www.polderpv.nl, samengesteld door een aficionado met kennis van zaken." (gevonden op architecten website NavWeb in België, n.a.v. bespreking "brandveiligheid en zonnepanelen", waar Polder PV in een eerder stadium al een uitgebreide inventarisatie over heeft gemaakt; PJS)
13-11-2011
"Includes a host of links to other sites, and statistics / graphs on the Dutch webmaster's personal energy (solar power) production and consumption offered as a (not the) benchmark." (gevonden in link lijst met link naar Polder PV op website Schoolplusnet.org ...; PJS)
8-11-2011

"Een van de betere commentaren had - voor een groot deel - zo van zonnigtype kunnen zijn." (MajoorFataal [GoT nick...] reageert op enkele commentaren over het succes van de Duitse EEG wetgeving op een artikel in de New York Times. Zonnigtype reageert daarop vervolgens wederom op geheel eigen wijze...; PJS)

5-11-2011
"... alle gekheid op een stokkie. Met stil zitten bereik je nou eenmaal niets, dat weet jij als geen ander. Jij werkt er ook elke dag keihard aan ... en dat mag ook wel eens gezegd worden." (e-mail van iemand die er ook hard aan trekt om zonnestroom tot een succes te maken in Nederland...; PJS)
5-11-2011
"De uitstekend gedocumenteerde website Polder PV (www.polderpv.nl) presenteerde onlangs de Duitse hernieuwbare energieproductie van 2010 in grafieken." (gevonden op de Belgische website van ODE, die een van mijn uitgebreide grafische analyses van het Duitse zonnestroom succes verhaal citeert; PJS)
2-11-2011
"Ga svp door met de opzet van site, ik heb er enorm veel info vandaan gehaald (en nog steeds), en ik besef me nu hoeveel werk het wel niet voor je moet zijn. Petje af!" (een van de PV-Newbees op Polder PV dankt de webmaster voor jarenlang hard buffelen om Nederland aan correcte info te helpen over de pros en cons van zonnestroom...; PJS)
25-10-2011
"The "Hall of Fame".... so eine Ehre! " (Neanderthaler71 is content met de polderiaanse wijze waarop zijn bijdrage in de actuele PV Newbee pagina op Polder PV is opgenomen; PJS)
24-10-2011
"Hulde aan je website trouwens en dank voor de vermelding ". (GoT contribuant Lardman reageert op de door hem ontdekte vermelding van zijn "newbee systeem" op Polder PV; PJS)
21-10-2011
"Zonnig type dank voor het uitgebreide antwoord en de lijst. Dit is toch wel een enorm goed nerd forum." (Vmu reageert op het GoT forum Duurzame Energie op een post van zonnigtype met detail info over de toestanden over meters en salderen bij netbeheerder Liander n.a.v. een vraag van hem; PJS)
18-10-2011
"De Nederlandse SDE regeling wordt op een bijzonder efficiënte manier gefileerd door Peter Segaar op zijn webstek. Iedereen die voornemens is om iets met Senter Novem / SDE te gaan doen zou deze website eerst eens grondig door moeten spitten." (reactie van ene "nck", gevonden op Ecologieforum.eu, gedateerd 28 jan. 2010; PJS)
16-10-2011
"Bedankt voor de mooie analyse, zelfs ik kon het volgen." (reactie van tweaker jwstolk op GoT in post op forum Duurzame Energie op mijn detail analyse van de prognoses voor de EEG Umlage en (PV-) markt ontwikkeling hernieuwbare elektra in Duitsland; PJS)
14-10-2011
"Heb jouw poldernieuws gelezen. Complimenten voor jouw onuitputtelijke energie en heldere verslaglegging wat er zich in de polder op groen gebied afspeelt. Als buitenstaander, zoals ik, iets ongelofelijks. Misschien een idee voor een extra rubriek in Poldernieuws: Koldernieuws waar je de kolder verhalen van de Dino’s kwijt kunt." (leuke reactie van een Nederlander die reeds lang geleden zijn in fossielen zwemmende vaderland is ontvlucht en bij de oosterburen zijn Utopia gevonden lijkt te hebben [en me uitnodigde om hetzelfde te gaan proberen]...; PJS)
14-10-2011
"Graag zou ik u ontmoeten als PV goeroe; hierbij mijn uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking." (medewerker van met name in het buitenland zeer actieve PV-systeem leverancier uit oosten van het land heeft klaarblijkelijk interesse in persoonlijk contact met PPV...; PJS)
13-10-2011
"Polder PV - Duidelijke mening, zeer veel informatie. Zeker als je iets wilt weten over regelingen en regels." (gevonden op de linkpagina van de website van installatie bedrijf en "James Bond Speedboot" producent, NewElectric.nl, onder het hoofdje "Top link". Polder PV staat zelfs twee keer vermeld op genoemde pagina...; PJS)
11-10-2011
"Fantastisch werk geleverd poldermans, weer veel leesplezier voor vanavond." (reactie van GoT contribuant Speksteenkachel op de laatste - uitgebreide - update met grafieken van de Vlaamse zonnestroom markt op Polder PV; PJS)
27-9-2011
"Wat een geweldige hoeveelheid werk zit er toch in je website. Als het even kan probeer ik het bij te houden. Keep it up!" (mail van een fan, vlak na verschijnen van twee omvangrijke grafiek secties, een over Duitse stroomproductie uit Erneuerbaren, en een omvangrijk exemplaar n.a.v. het net verschenen CBS rapport "hernieuwbare energie 2010 in NL"; PJS)
25-9-2011
"Voor de echte statistische verantwoorde data kun je terecht op de site van Peter J. Segaar." (gevonden op de pagina "Ervaringsexperts" van EcoHuisHolland, Delft; PJS)
15-9-2011
"Ik kwam in mijn grote zoektocht naar informatie over de eventuele aanschaf van een PV systeem op het internet uw prachtige onafhankelijke site tegen." (fijne inleiding tot, uit der aard, de bekende [in dit geval heftige] vraag om informatie, e-mail aan Polder PV; PJS)
10-9-2011
"Polder PV is de blog van Peter Segaar over alles wat met zonne-energie te maken heeft. Peter is een van Neerlands meest kritische personen op dit gebied, en pleegt altijd zeer diep onderzoek alvorens hij iets plaatst en post. Ietwat chaotisch, daarmee des te leuker." (gevonden dd. 10 september 2011 op linkpagina van Sunshine Company; PJS)
1-9-2011
"De autoriteit op pv gebied zonder meer." (achter link naar website Polder PV, gevonden op linkpagina op de website van Jan Stelwagen; PPV)
30-8-2011
"In ieder geval SUPER, dat u ook een website als deze bijhoudt. Dat is wel gaaf om te lezen en te bekijken. Het klinkt als meester van basisonderwijs, maar: Ga zo door!" (Eigenaar Ramon van de interessante [PV-]site energiebewust.batto.nl kreeg door dat ik zijn webstek reeds had vermeld en stuurde een mail met extra info; PJS)
12-8-2011
"Naar aanleiding van van een artikel op PolderPV weer wat geleerd over het capaciteitstarief. Met dank aan de immer scherpe en vlijtige Polderjongen AKA Zonnigtype." (GoT forum contribuant nihiles bedankt de webmaster van Polder PV n.a.v. zijn uitgebreide artikel over de energie tarieven en de berekening daarvan: hij krijgt van de afgelopen jaren het teveel betaalde capaciteitstarief voor het gasverbruik van zijn leverancier terug. Nihiles: feli!; PJS)
3-8-2011
"Ik heb de stukken afgelopen weekend inderdaad al met enthousiasme gelezen, zoals de meeste artikelen op jouw site! Bij dezen daarom alsnog een dankwoord voor de vele uren leesplezier die ik al heb mogen genieten." (Nederlandse medewerker van internationaal opererend PV-project ontwikkelaar smult blijkbaar van mijn bijdragen over "PV groot in U.K.": deel 1 en deel 2; PJS)
19-7-2011
"Beste heer Segaar, U heeft gelijk. Bedankt voor de tip. De zinsnede is aangepast." (reactie van auteur van stukje op Energiebusiness.nl met verwijzing naar het Duitse Erneuerbare Energien Gesetz waarin een blunder stond die de webmaster van Polder PV op typische, beargumenteerde wijze corrigeerde...; PJS)
12-7-2011
"Ik denk overigens niet dat je er al jaren (helemaal) naast zit. Integendeel, in Nederland behoor je tot het selecte groepje 'experts' dat al jarenlang meedraait en alle successen en mislukkingen meerdere malen langs heeft zien komen, in tegenstelling tot beleidsambtenaren die na een paar jaar weer naar de volgende job zijn vertrokken". Fast rising star Henri Bontenbal (van het bekende nieuwe blog over o.a. salderings-problematiek) antwoord op de suggestie van de webmaster van Polder PV dat hij (PPV) er wellicht al jaren naast zou kunnen zitten met de verdenking dat de bron van alle zonnestroom ellende de verzameling beleidsambtenaren van EZ/EL&I zou zijn. (PJS)
2-7-2011
"Voor gedetailleerde overzichten van de zonne-energie productie in Nederland en de omringende landen zie de voortreffelijk gedocumenteerde website www.polderpv.nl." (en meer commentaar, gevonden in een bericht op HalloLeeuwarden.nl van 28 feb. 2011; PJS)
29-6-2011
"Je weblog wordt hier altijd met interesse gelezen, waarvoor dank." (e-mail aan Polder PV)
28-6-2011
"Tamelijk volledige schets van PV in Vlaanderen. ( en ook Wallonië, Brussel )." (met link naar de zeer uitgebreide webpagina met zonnestroom statistieken voor België door Polder PV, in een post van 6 april 2011 door contribuant electronics, in het bekende Belgische Zonstraal forum, onderdeel "Wetten, wetsvoorstellen, regelgeving, feiten en cijfers"; PJS)
27-6-2011
"Wat een sopfoto's...." (goede bekende waarmee regelmatig elektronisch wordt gecorrespondeerd, reageert op eerste gepubliceerde foto's van het 1.600 km. lange fietstochtje van Polder PV door het schöne Deutsche Solare Landschaft, in juni 2011 - o.a. deze...; PJS)
11-6-2011
"Ik hoop nog veel van je kennis, passie en liefde (?) voor PV te kunnen opnemen via je website." (uit den ouden doosch, in recente e-mail aangehechte oude reactie aan Polder PV, van mei 2010; PJS)
31-5-2011
"Hoeveel mensen er naar GC zijn gegaan wegens jouw verhalen is lastig te tellen, maar het zijn er meer dan 10. Een prima ambassadeur ben je. " (SpiceWorm, op GoT n.a.v. post van zonnigtype over salderen en klantgerichtheid bij Greenchoice; PJS)
21-5-2011
"Peter, dank voor je reacties! Jij als PolderPV bent er al jaren mee bezig, je website staat bomvol info over alle problemen." (Henri Bontenbal, de nieuwe "shining star" op het gebied van zeer kritische en beargumenteerde analyses rond het tranendal genaamd PV in Nederland, reageert op enkele posts van Polder PV over "salderen van zonnestroom" op zijn uitmuntende website; PJS)
11-5-2011
"Met dank aan het enige ONAFHANKELIJKE PV medium in Nederland Peet PV" en "Jij, heel veel succes met je grandioze acties! Wie weet helpen die een beetje om ons land ook wat duurzamer te maken, maar met deze regering heb ik daar grote twijfels over." (hartverwarmende reacties van 2 mensen uit de PV-sector in de mail-box, o.a. over mijn analyse van het bedroevende MEP/SDE rapport van Agentschap NL; PJS)
9-5-2011
"Wil je meer informatie over de zin en onzin van zon-pv in Nederland? Neem eens een kijkje op Polder PV." (gevonden in artikel "Zal zonne-energie ooit Nederland verlichten?" op Krispy's blog site. NB: de auteur is werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken (EL&I) als beleidsmedewerker duurzaam ondernemen... ; PJS)
8-5-2011
"Denk aan je hart en blijf lekker polderpv.nl volschrijven want dat doe je op een zeer eigen wijze en zeer goed. Tot nu toe heb ik nog niemand anders gezien die dusdanig diep alles uitpluist zoals jij dat doet of zelfs maar in de buurt komt." (oude bekende van Polder PV komt ook weer even buurten per e-mail voor een opstekertje; PJS)
8-5-2011
"Ben trouwens met veel plezier je site aan het doorspitten om alle scherpe commentaren en nuanceringen goed op te nemen." (e-mail aan webmaster van Polder PV; PJS)
29-4-2011

"I am working on German photovoltaic installations and I find your web site (which is very well done, thank you for all the graphics and the interactives ones !)." (medewerkster van een van de grootste staatsbedrijven ter wereld, het tot over de oren in atoomstroom zittende Franse E.D.F., bedankt de webmaster van Polder PV voor zijn talloze interessante grafieken met statistieken over wereldkampioen zonnestroom, Duitsland ... en had natuurlijk ook nog wat vraagjes, want voor niets gaat alleen de zon op, zelfs bij een atomen splijtend bedrijf als het zeer Franse E.D.F. ...; PJS)

29-4-2011
"Wouw! Super bedankt voor die zeer uitgebreide beantwoording. Ik had eigenlijk niet anders verwacht (ik volg je site al een paar maanden). Ik ga morgen eens goed voor het antwoord zitten (lezen). Ik vindt het fanatastisch dat iemand zich er echt, maar dan ook echt in verdiept. Dat maakt toch het verschil tussen wartaal en de echte waarheid." (zonnepaneel bezitter in spé uit Apeldoorn vroeg Polder PV naar de "waarheid" achter het rondzingende broodje @@p "energetische terugverdientijd" van zonnepanelen, en werd prompt op zijn wenken bedient. Blijkbaar met succes...; PJS)
17-4-2011

"Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Altijd fijn als er iemand veel weet en dat ook graag deelt met anderen." (Tweaker paulnieuwegein reageert op uitgebreide post van zonnigtype [PPV] over problemen rond Shell Solar modules; PJS)

12-4-2011
"Met een beetje gevoel voor PR noem jij jezelf een wegbereider, een voorloper, een early adopter, een visionair." (stadgenoot Anne vdr Bom weet weer eens heerlijk te overdrijven in reactie op een zelfspot post van zonnigtype alias PPV op GoT; PJS)
10-3-2011
"...een compliment voor het voortreffelijke werk wat je doet en de goede meer dan informatieve website." (e-mail van een lezer, met uiteraard ook nog "een verzoek"...; PJS)
3-3-2011
"Zeer interessant en lezenswaardig artikel!" en "Jij weet schrikbarend veel...." (reactie van Edwin Koot van de internationale informatie "broker" SolarPlaza n.a.v. een door hem gevraagd Engelstalig artikel over de Belgische PV markt van de hand van de webmaster van Polder PV; PJS)
3-3-2011
"... je site is een belangrijke (soms zelfs overdadige) bron van informatie geweest bij de oprichting van ons bedrijf." (e-mail van installatiebedrijf van zonnepanelen uit het westen des lands...; PJS)
27-2-2011
"Voor PV doe je meer dan de branche zelf." en "PPV is een kruising aan het worden tussen RADAR/KASSA." (e-mail n.a.v. mijn meest recente bijdrage aan de WWZ actie; PJS)
25-2-2011
(pas later ontdekt, bericht op Sargasso van 18 nov. 2010)
"... voor de diehards: hier staat ook nog wat goed onderbouwde informatie over WWZ." en "...bedankt voor intressante site." (twee reacties op Sargasso n.a.v. mijn eerste bijdrage aan de Wijwillenzon.nl feestvreugde...; PJS)
22-2-2011
"... ik ben zo vrij geweest om op twitter te verwijzen naar jouw degelijk stuk speurwerk en mijn overduidelijke mening daarbij gegeven..." (Joba in een reactie op GoT over mijn uitgebreide analyse van de "implementatie fase" van de veelbesproken (doch slecht begrepen) Urgenda actie Wijwillenzon.nl; PJS)
19-2-2011
"Nee hoor we moeten blijven ... de boel in de gaten houden." en "zonnigtype mag pas met pensioen met 99 jaar, dat hebben wij besloten " (sommige Tweakers doen een blos op de wangen van de webmaster van Polder PV ontstaan, zoals deze exemplaren van X21r, resp. van Neanderthaler71 n.a.v. een side-note van zonnigtype dat 'ie d'r misschien maar mee op moet houden omdat 'ie links en rechts door de opkomende nieuwe generatie lijkt te worden gepasseerd...; PJS)
18-2-2011
"... trouw lezer van polderpv.nl." (bekend Tweaker op GoT in een e-mail aan Polder PV waarin deze me op een (feitelijk letterlijke) giga-blunder van formaat had betrapt, al had ik deze zelf al 's ochtends ontdekt en rap van een pagina refresh voorzien, in de stille hoop dat niemand hem nog had ontdekt... ; PJS)
17-2-2011
"@zonnigtype: Ich habe eine Wahrheit gefunden . Ik geef het grif toe, je hebt helemaal gelijk met je salderings-verhaal..." (Jan-B reageert na wat aarzelingen op GoT eindelijk positief op mijn uitleg van de verschillen tussen de effecten van "variabele heffing op energie" (EB) en "vaste teruggavepost energiebelasting". Bij sommigen valt "het kwartje" gewoon wat later dan bij anderen. No problem. Het is dan ook allemaal niet eenvoudig. Met dank aan de bureaucraten in Den Haag, die ons leven zo heerlijk weten te vergiftigen met de meest absurde financiële onzin. Jan-B refereerde trouwens in zijn aanhef op creatieve wijze op mijn vaste onderschrift bij mijn posts op GoT, waarvoor hartelijk dank!...; PJS)
17-2-2011
"Jouw site is een belangrijke inspiratie geweest ." (Tanadi in een reactie op GoT over de kritische stukken die Polder PV heeft gewijd aan het zeer slecht begrepen dan wel bewust verkeerd geïnterpreteerde fenomeen "teruggave post energiebelasting" [o.a. deze]; PJS)
17-2-2011
"De site van Peter Segaar is en blijft natuurlijk de meest uitgebreide, maar is daardoor ook vrij "wild" en onoverzichtelijk: http://www.polderpv.nl/ ". (uit den ouden doosch, reactie van 22 mei 2010 gevonden op het Ecologieforum, van Dutch John; PJS)
14-2-2011
"Prachtig stuk werk!! Blij dat in de polder een mens de pootjes in de klei houdt !!" (e-mail van een frekwent info contribuant aan Polder PV, over mijn net geplaatste uitgebreide analyse van de zeer interessante SolarExcel start-up; PJS)
10-2-2011
"Over die teruggave energiebelasting: een diep respect voor zonnigtype." (Aanstichter van het meest succesvolle duurzame energie forum in Nederland [GoT], Jeroen Haringman bedankt de webmaster van Polder PV voor de door hem getoonde rekenexcercitie om de teruggavepost energiebelasting uit te leggen waar een ander forum lid naar vroeg, die vervolgens ook nog een bedankje plaatste...; PJS)
8-2-2011
"Je bent toch een belangrijke 'opinion leader' in PV land ..." (e-mail van vertegenwoordiger van ODE, met uiteraard ook "een verzoek"...; PJS)
27-1-2011
"Ik waardeer uw website zeer, het bevat meer info dan alle andere solar sites bij elkaar!" (Weer zo'n fijne e-mail die aangeeft "waar je het allemaal voor doet". Er was uiteraard ook weer "een vraag" aan gekoppeld, die is inmiddels beantwoord...; PJS)
26-1-2011
"... complimenten voor jullie zeer uitgebreide website! Ik heb er met veel plezier al uren op rondgeneusd." (... waarna het onherroepelijke vervolg kwam, logisch gezien de karakteristieke titel van de e-mail van de afzender, die ik al vaker heb gezien: "Vraagje"...; PJS)
25-1-2011
"Wanneer jij zo doorgaat ga je op zeker een Willemsorde in de wacht slepen dus wordt jij vanzelf ook wat koninklijk. Ik schrijf in ieder geval een briefje aan Bea." (e-mail van PV-installateur - we hadden het over zonnepanelen van "Koninklijke" [ex-]Shell Solar; PJS)
21-1-2011
"Hartelijk dank voor uw kritisch volgen van zonnestroomzaken. Ik geniet van uw teksten, die voor mij soms een beetje moeilijk te volgen zijn, maar van gezond verstand getuigen." (e-mail in de in-box van Polder PV; PJS)
12-1-2011
"Berichten van de beste zonnestroomanalist van Nederland." (met link naar Polder PV, gevonden op de Links pagina op de website van Volendams zonnestroom installatie specialist Dennis van Tol; PJS)
9-1-2011
"Ik wil graag nog HEEL VEEL meer van dit soort schaarse berichten ontvangen!!!!" (een bekend medewerker van de Zonnestroom Producenten Vereniging reageert op mijn zeldzaam verschijnende nieuwsbrief over de Soladin 600 recall actie van Mastervolt, met helemaal onderaan de passage: "Als u dit soort [schaarse] berichten niet meer wilt ontvangen (mede gezien nieuwe regelgeving m.b.t. ongewenste spam), stuur me dan een e-mail en ik verwijder u uit de adreslijst". Polder PV kan helaas niet aan dat verzoek voldoen vanwege een permanent bomvolle e-mail inbox, en reeds excessief veel tijd spenderend aan de informatievoorziening van de Nederlandse burger. En verwijst voor "het bijhouden" ervan gaarne naar de groene kolom links op de homepage van de website...; PJS)

voor eerdere reacties, klik HIER (eerste pagina HIER)


 
 
 
© 2011-2016 Peter J. Segaar/Polder PV, Leiden (NL)
^
TOP